ДЕКА ДУРАБОЛИН /Deca-durabolin/ Нандролон деканоат - действие, прием и странични ефекти

Дека дураболин / Deca-Durabolin е име на инжекционен анаболен стероид Нандролон деканоат. Информация и описание за ефекта и действието на дека дураболина излиза през 1962, когато анаболният стероид се появява на пазара. Фармацевтичното приложение на Deca durabolin е за поддържане на телесната маса при болни от СПИН и заболявания свързани с загуба на телесна маса с медикамент без странични действия. Не след дълго Нандролон става широко популярен в спортните среди, като сравнително безопасен анаболен стероид за покачване на мускулна маса. Деката /както го наричат по фитнес залите/ е анабол с изключително дълго действащо вещество. С добавеният естер деканоат, нандролон се освобождава продължително време в кръвта, достигайки до 3-4 седмици. Заради продължителното си действие и ефект, Дека дураболин се приема в по-дълги цикли за натрупване на мускулна маса.

Анаболни стероиди с Дека дураболин /нандролон деканоат/

На пазара има много препарати, аналози на Deca-durabolin с активно вещество Нандролон деканоат и различни търговски наименования. Всички тези анаболни стероиди се различават само по производителя и понякога в концентрацията на активното вещество на 1 мл, инжекционен разтвор.

Дека дураболин в цикъл за мускулна маса, без странични ефекти. Deka цена от Titan. Дека дураболин на Organon. Качествена Deca-durabolin cena. Ефективна Дека-дураболин на балкан. Deca durabolin цена и добро качество.Дека дураболин /alpha pharma/ на добра цена. Анаболеният стероид Нандролон деканоат се приема в цикъл за маса. Нандролон деканоат Norma. Истински Дека дураболин с добър ефект и действие без странични ефекти. Deca durabolin / Дека дураболин описание и информация. Нандролон фенилпропионат е бърза форма на дека дураболин. Nandrorapid /alpha pharma/ с бърз ефект и действие на добра цена.

Действие и свойства на Дека дураболин

С мекото си и ефикасно действие Дека дураболин се налага като най-използваният инжекционен анаболен стероид във фитнеса и културизма, с цел изграждане на мускулна маса. Дека дураболин действа добре при всички индивиди, независимо дали се приема самостоятелно или в комбинация с други анаболни стероиди. Покачването на мускулна маса не е толкова драматично както с тестостерон, но е качествено и придобитата мускулатура не се губи бързо.

Структурата на анабола Deca-durabolin е много подобна на тестостерон, въпреки че няма въглероден атом в 19-та позиция (от това идва неговото друго име 19-нортестостерон). Полученото съединение е анаболен препарат, който показва много по-слаби андрогенни свойства от тестостерон, така че, Deca durabolin няма действието на Тестостеронa, да се превръща в естроген. В сравнение между двата препарата, свойството на Деката да ароматизира е едва около 20% от това на тестостерона. Следователно естроген свързаните странични ефекти с дека дураболин са много по-ниски.

Деката има слаба водна задръжка, и много благоприятно въздействие върху ставите. Спортисти със травми, използвали Дека дураболин, коментират колко добре тренират когато са на този препарат. Те споделят, че болките в ставите и сухожилията отшумяват и тренировките им са по-ползотворни.

Нандролон има свойството да потиска собственото производство на тестостерон, действие което имат всички анаболни стероиди. За да се запази добре придобитата мускулна маса се налага, след спиране на цикъла с Дека дураболин, да се направи след стероидна терапия с Кломид и Прегнил, за по-бързото възстановяване на тестостерона.

Ефект и резултати с Дека дураболин

Това че, ефектът на Дека дураболин започва след 3 дни и достига максимума си след 7-9 дни, не е вярно! Не ефекта на Дека-дураболин, а активната съставка започва да действа, ефект по-рано от 3 седмици може ама не и с дека. Анаболният стероид Deca-durabolin е бавен, и резултати се забелязват едва след 2-3 седмици от първата инжекция. Важно е да се знае, че Deca durabolin се открива в кръвта до 18 месеца от последната инжекция /за справка на спортистите които подлежат на допинг тест/. С дека прираста на мускулна маса и сила не е съизмерим със силните анаболни стероиди, но това което сте качили използвайки Дека дураболин, ще се запази за доста дълго време. Тези които търсят бързият ефект и фрапиращи резултати ще трябва да се насочат към по-тежки анаболи, каквито са Тестостерон и Анаполон. Но нека не забравят, че колкото по ефикасен е един анабол, толкова по-токсичен е той, както и вероятността от поява на нежелани реакции е по-голяма.

Много спортисти и фитнес маниаци са на мнение, че Дека дураболин е най-добрият избор за човек, който търси добро съотношение между странични ефекти и добри резултати.

Прием и дозиране на Дека дураболин

Нандролон деканоат е маслен инжекционен анабол и се приема чрез мускулна инжекция. Приемът на Дека дураболин варира от 200 до 600мг седмично. Въпреки,че е активен в тялото за по-дълго, Дека-дураболин дозата се инжектира веднъж на седмица. Повечето произвеждани препарати са с концентрация по 200мг на 1мл. Тези които приемат по високи дози Дека дураболин ще им е малко некомфортно заради инжектирането.

Дека дураболин се приема в продължение на 8-12 седмици, като почти не се използва самостоятелно, комбинира се с други анаболни стероиди, в зависимост от целта която сте си поставили. В цикъл за маса, Дека-дураболин се комбинира с Тестостерон и Метан /метандиенон/ или Анаполон. С подобна комбинация се покачва огромно количество мускулна маса и сила. В цикъл за релеф, Deca durabolin се комбинира с Параболан, Мастерон, Винстрол или Анавар. Като цяло, Деката е много пластичен стероид и се понася добре с повечето анаболни препарати.

Деката е също много популярен стероид сред жените културисти. Разбира се, те вземат много по-ниска доза от мъжете, обикновено около 50 mg веднъж седмично. Въпреки че Deca-durabolin е леко андрогенен, жените от време на време се сблъскват със симптоми на вирилизация при вземането на това съединение. За тези които се притесняват, по-бързият вариант на Деката - нандролон фенилпропионат ще бъде по-безопасна опция. С този естер /Фенилпропионат/, Деката е активна само няколко дни, и бързо може да се реагира.

Странични ефекти на Дека дураболин

Въпреки че Нандролон е мек и слабо андрогенен анаболен стероид, не бива да се изключва появата на странични ефекти с употребата му. Най-често срещаните нежелани реакции при използването на това съединение са: прояви на мазна кожа и акне.

При повишена доза или продължителна употреба, Дека дураболин покачва нивата на пролактин при мъжете, което води до така нежеланата гинекомастия, еректилна дисфункция и потискане на ендогенното производство на тестостерон. Но страничните ефекти в следствие от увеличеният пролактин може да се контролират с помощта на пролактин антагонистични препарати (като Каберголин или Прамипексол). Контролирайки нивата на естроген, нивата на пролактин също ще са контролирани и ще са добре, така че по време на цикъл с дека може да се използва Провирон по малко.

< НАЧАЛОВсички анаболни стероиди >

Материалите в сайта са с информационна и образователна цел, не представляват медицински съвети, подбуди или препоръки. Предоставената информацията достатъчно добре описва негативите от употребата на допингови средства, така че на нейна база потребителите да вземат свое собствено решение в интерес на здравето и сигурността си. Потребителите следва да се консултират с доктор преди да прибягват до каквито и да е препарати.