Най-често срещаните грешки при прием на анаболни стероиди

Как се приемат анаболни стероиди! Грешки при употреба на анаболи!

Експерти смятат, че повече от двадесет милиона души по света, които спортуват, приемат анаболни стероиди. От тази голяма армия спортисти, не правят грешки и правилно взимат стероиди само 10%, останалите 90% само застрашават здравето си. Това състояние на нещата се дължи на факта, че употребата на стероиди се случва без подходящо медицинско наблюдение и в голяма степен от минимални познания от страна на спортистите. Аматьорският подход към използването на стероиди често е изпълнен с нежелани реакции, които могат да бъдат избегнати. Въпреки че причините за тези грешки са различни, може да ги обобщим като най-често срещаните.

Често, начинаещите спортисти приемат анаболни стероиди хаотично и не планирано, без да полагат допълнителни усилия, разчитайки само на препаратите. Но това е погрешно! Тук ще разгледаме най-честите грешки, които правят потребителите на стероиди. Тези грешки не позволяват да се постигнат оптимални резултати и не може да се извлече максимума от цикъл с анаболи. Всеки, който планира да използва ААС, трябва внимателно да състави своята хранителна, тренировъчна и стероидна програма, и да я следва. Уверете се, че не попадате в номера на десетките хиляди спортисти, които подлагат здравето си на напълно ненужен риск.

Използването на прекомерно високи дози е грешка при употреба на стероиди

Прием на висока доза анаболни стероиди е грешка.

Когато става въпрос за прием на стероиди, принципа "колкото повече толкова по-добре", най-често е погрешен. Употребата на високи дози е основен проблем при начинаещи и любители спортисти. Тази практика е опасна за здравето. Високите дози увеличават чернодробните ензими и натоварват бъбречната функция, което може да доведе до заболявания. Ароматизирането на стероидите и потискане на природния тестостерон може да се повиши значително в следствие на големите стероидни дози. Човешкото тяло може да се справи само с определено количество синтетични стероиди. То не е в състояние да поема високи дози и често превръща допълнителните анаболи в естроген. Стероидните рецептори могат да улавят оптимален брой стероидни молекули, всички други молекули се считат за излишни. Този оптимален "пълнеж" на рецепторите се случва, когато се инжектира в тялото не прекалено високи дози стероиди. Така че, всички истории, че настоящите шампиони вземат 50 таблетки Dianabol на ден и 5000 мг тестостерон седмично, остават на съвестта на разказвачите, (въпреки че 10 таблетки метан на ден и 1000 мг тестостерон седмично в продължение на дълго време, не е притеснение за повечето).

Неправилно хранене е грешка при прием на стероиди

Когато не се вземе под внимание ролята на храненето, значително ще се отслаби анаболният ефект на стероидите и може да се засилят техните странични ефекти. Анаболите са най-ефективни, когато се консумират високо калорични храни с богато съдържание на протеин. Единственият стероид, който до известна степен показва анаболен ефект в период на нискокалорична диета е Primobolan. Оптималното количество консумирани калории през целия ден, когато сте на стероиди, трябва да е 4000-7000 ккал (съотношението на белтъчини, мазнини и въглехидрати се избира индивидуално от спортиста). За да се постигне това, често са нужни допълнителни усилия. Много спортисти ядат твърде малко, и за да работят стероидите, те увеличават мазнините в храната, набавяйки си по този начин нужните калории. Това също не е правилно! Използването на анаболни стероиди може да увеличи холестерола в кръвта и да повиши кръвното налягане, което може да доведе до сърдечни заболявания. Ако сте решили да използвате стероиди, трябва да разберете, че правилното хранене е част от програмата с анаболи. Винаги трябва да избягвате включването в диетата на излишните мазнини, за да не се повиши риска от сърдечно-съдови заболявания. В същото време е необходимо да се гарантира, че приемате достатъчно количество протеин и че калориите са достатъчно. Това ще повиши максимално ефективността на стероидите.

Неправилни и слабо интензивни тренировки

За да накарате анаболните стероиди да работят за вас, трябва да се потрудите! Тренировките трябва да са високо интензивни и смазващи за да се индуцира състояние на катаболизъм. Точно тогава стероидите проявяват най-висока активност. Трябва да знаете, че тренировките с тежести стимулират "изсмукването" на анаболни стероиди в клетките на скелетните мускули. Без интензивно стимулиране, анаболите няма да работят за вас на 100%. Тренировките трябва да са систематични и ориентирани, да работите с прогресивни тежести.

Грешно съставени стероидни цикли

Стероидите са най-ефективни и безопасни, когато се използват при правилна цикличност и правилно комбинирани един със друг. Трябва да знаете, че едновременното използване на два стероида в умерени дози може да бъде много ефективно и безопасно, отколкото един в големи дози. Изследвания показват, че за да се поддържа първоначално високият положителен азотен баланс е необходимо постепенно дозата да се увеличава. Този факт показва, че по време на стероиден цикъл, трябва да се използва програма с постепенно повишаваща се доза. Също така е добре след интервал не повече от 8 седмици, типа на анаболните стероиди да се променя. Проучванията показват също, че нежеланите лекарствени реакции, загуба на сила и "маса", която се наблюдава със спирането, могат да бъдат сведени до минимум, като се използва схема с намаляване на дозите в края на цикъла. Това се прави с цел постепенно да се върнете към нормалното производство на тестостерон в организма.

Неправилно подбрани стероиди

Много атлети увеличават риска от поява на странични ефекти като погрешно избират анаболите. Anadrol, Halotestin и метилтестостерон трябва да се разглеждат като едни от най-опасните стероиди. Ако смятате, че трябва да използвате тези препарати, никога не ги приемайте за повече от 4-6 седмици. Освен това, когато се използват едновременно няколко стероида, не приемайте повече от един със силен андрогенен ефект. Ако сте се спрели на инжекционни стероиди: те не само осигуряват постоянна доставка на препарата в кръвта, но се усвояват и по-добре от оралните. Стероидите на таблетки, преминавайки през черния дроб до голяма степен се неутрализират, причинявайки по този начин голямо натоварване на този орган. Повечето спортисти не знаят, че могат да качат доста сила и маса като използват стероиди със слаб андрогенен ефект. По този начин може да избегнете част от страничните ефекти свързани с андрогенните стероиди. Един цикъл може да е много ефективен ако към слаби андрогени като Дека, Примоболан, Winstrol (винстрол) или Oxandrolone (анавар), се добави малка доза Dianabol (Метан).

Какви анаболни стероиди са подходящи за вашата цел виж колко силен ефект имат различните анаболи за маса, сила, релаф, и др. показатели

Подценяване на след стероидна терапия (PCT)

Начинаещите с анаболните стероиди, обикновенно започват да ги пият без дори да знаят какво значи терапия след цикъл с анаболи. Те провеждат своя цикъл и колкото да са доволни от постигнатите резултати, 2 седмици след цикъла разбират че са загубили доста от придобитото, или са в изходна позиция. Трябва да се разбере че анаболните стероиди потискат собственото производство на тестостерон. След спирането им се отваря период в който нивата на собствения тестостерон твърде ниски за да подържат азотния баланс и синтеза на белтъчини. Ако не се направи след стероидна терапия, този период на възстановяване на тестостерона ще е по-дълъг и ще причини намаляване на силата, масата и формата като цяло.

- Виж как да се избегне това => Как да спрем стероидите и да запазим мускулната маса

Целта на след стероидната терапия е, бързо да се възстанови собственото производство на тестостерон и да не се позволява на естрогена да вземе връх. По този начин ще се запази придобитата мускулна маса и сила по време на стероидния цикъл. Отделно, ще сведе до минимум вероятността от поява на странични ефекти.

< НАЧАЛОДруги статии >

Материалите в сайта са с информационна и образователна цел, не представляват медицински съвети, подбуди или препоръки. Предоставената информацията достатъчно добре описва негативите от употребата на допингови средства, така че на нейна база потребителите да вземат свое собствено решение в интерес на здравето и сигурността си. Потребителите следва да се консултират с доктор преди да прибягват до каквито и да е препарати.