Хранене, добавки и анаболи!
Как да се храним когато сме на стероиди?

Едно от най-важните неща в процеса за качване на мускулна маса и сила, независимо дали използвате анаболни стероиди или не, е правилно хранене и прием на спортни добавки! Много начинаещи фитнес трениращи, дори по време на стероиден цикъл пренебрегват този много важен фактор за мускулното развитие и растеж. Повечето разчитат само приемът на анаболи да си свърши работата! Обикновено дори и при добре съставен цикъл с анаболни стероиди, но лошо хранене, не се получават добри резултати.

Да погледнем нещата задълбочено

Всеки индивид, има капацитет за естественото си мускулно развитие. Което означава че всеки може да развие мускулите си до определено ниво без анаболни стероиди и хранителни добавки. Този капацитет се определя от индивидуалното производство на тестостерон, растежен хормон, правилно хранене и подходящ тренировъчен режим. За съжаление точно тези хормони са силно активни през 20 -те години от живота на мъжете, след което производството им в тялото започва да намалява (причините главно са повишеният стрес и напредване на възрастта). По-ниските нива на тестостерон и растежен хормон, правят трудно покачването на мускулна маса, дори поддържането на добре развита мускулатура, а в съчетание с лошо хранене, това става почти невъзможно.

Прием на анаболни стероиди без добро хранене

В съзнанието на всеки, употребата на анаболни стероиди е свързано с драматичен растеж на мускулите и добре оформено тяло! Това схващане не е съвсем правилно! Ако по време на прием на анаболи не се храните правилно и не тренирате рационално, няма да получите желаните резултати, които си представяте.

Храна която трябва да се избягва от фитнес трениращи, на анаболни стероиди.

Анаболните стероиди покачват нивото на тестостерон в тялото, ускоряват обмяната на веществата и повишават синтеза на белтъчини. Те увеличават в пъти усвояването на храната и хранителните вещества поети чрез нея. Но ако няма налице достатъчно добре подбрана храна, стероидите няма какво да направят. Резултатът ще е само по-добро възстановяване, повишаване на силата и високо сексуално желание, като мускулната маса няма много да се повиши. Това е грешка при употребата на анаболни стероиди, допускана от мнозина.

Трябва да се разбере, че храната е градивният елемент на 'сградата' наречена мускулна маса, а стероидите са работниците които зидат и мажат! Без материал, колкото и работна ръка (анаболи) да има, няма как да се построи каквото и да било!

Анаболни стероиди, хранене и добавки

В зависимост от целта на трениращия, приемът на анаболи може да спомогне за качване на мускулна маса или за оформяне и намаляване на подкожните мазнини (релеф). Но това зависи: първо от начина на хранене и прием на хранителни добавки, второ от вида на анаболния стероид!

Анаболни стероиди, хранене и добавки за Качване на мускулна маса

Когато целта е покачване на мускулната маса, са важни три условия:

Правилно хранене при употреба на анаболи за качване на мускулна маса.

  • По-висок прием на калории: За добър растеж, когато се използват анаболни стероиди, трябва да е налице по-висок калориен прием. Това означава, че ако за поддържане на теглото Ви са необходими 2000 ккал. (например). То за да качвате мускулна маса трябва имате положителен калориен баланс. Т.е. приетите калории да са повече от дневните Ви нужди. В случая, трябва да повишите Вашия дневен прием на 2400 калории. Важно е да се знае, че в зависимост от личните Ви килограми и подкожните мазнини, нуждите от калории за качване на мускулна маса са различни. Мъже с еднакви килограми, но с различен процент телесни мазнини, имат различна нужда от калории. Този с по-малко мазнини има съответно повече мускулната маса, а мускулите се нуждаят от повече калории.

    Разбира се, покачването на калориите, не трябва да се набави от лоша храна. Приемайте повече протеин от местни продукти, добри източници на въглехидрати и ненаситени мазнини, като: фъстъци, бадеми и кашу.

  • Тежки тренировки: за да растете трябва да се трудите! Тежките тренировки за абсолютно задължителни по време на стероиден цикъл. Разбира се като говорим за "тежки", не говорим за глупави силови изпълнения с които най-вероятно ще се контузите и ще прецакате цикъла. Тренирайте правилно, изпълнявайте добре упражненията с умерено покачване на тежестите и винаги до отказ.
  • Високо андрогенни анаболни стероиди: Това са анаболи, които са склонни към ароматизация, като: Тестостерон и Метандиенон, които често се комбинират с Дека дураболин или Болденон, за по силно анаболно действие. Свойствата на високо андрогенните стероиди не бива да ви плаши, важното е да не прекалявате с дозите. Ако сте чувствителни към тях има достатъчно блокери които да Ви предпазят от нежелани странични ефекти. Но без Тестостерон, големи мускули и сила няма как да придобиете.

Когато целите покачване на мускулна маса с анаболи, приемът на добавки не бива да се изключва! Добре е да приемате Верижно разклонени аминокиселини (BCAA), преди, по-време и след тренировка. В случай, че не можете да си набавите нужните ви протеини чрез храната, препоръчително е поне една доза суроватъчен протеин през деня и една доза казеин преди лягане, под формата на протеинови добавки.

За да съумеете да запазите придобитата мускулна маса след цикъл с Тестостерон и Метан, направете следстероидна терапия с Прегнил и кломид. Така по-бързо ще възстановите собственото производство на тестостерон. Наравно с това е добре да започнете прием на тестостерон бустери и креатин, под формата на креатинови добавки. Креатинът и BCAA аминокиселините, ще запазят придобитите мускули от катаболни процеси а част от водата в тях ще се запази. Така за следващия цикъл ще сте на същите килограми и ще продължите да покачвате обема на мускулите си.

Анаболни стероиди, хранене и добавки за Чистене и намаляване на мазнини (релеф)

Когато целта на фитнес трениращите е да намалят подкожните мазнини, да се оформят и придобият релеф на мускулите, са важни следните условия:

Хранителен режим с прием на анаболни стероиди за релеф и намаляване на мазнини.

  • Нисък прием на калории: когато искаме да редуцираме подкожните мазнини, трябва да намалим калориите и да сте в отрицателен калориен прием, като внимавате да не изпадате в тежка кетоза. Това означава да поемаме по-малко калории от колкото изразходваме за нормално поддържане на теглото, но не драстични мерки. Тези промени, наред с високо интензивни тренировки, могат да предизвикат разграждане на мускулна тъкан! Нещо, което ние най-малко желаем - да се стопят мускулите, които с толкова труд сме изградили. Опитните културисти знаят тези неща и затова в този период използват ниско андрогенни анаболни стероиди.
  • Високо интензивни тренировки + кардио: Несъмнено, ниският прием на калории в комбинация с анаболни стероиди, ще спомогне за по-бързо намаляване на мазнините. Но без високо интензивни упражнения и кардио тренировки, процесът ще е бавен и по-несигурен. Използвайте стероидите рационално и по предназначение.
  • Ниско андрогенни анаболни стероиди: Това са анаболи с мек характер, не ароматизират и не задържат толкова вода като силните андрогени. Сред тях са: Винстрол, Анавар, Примоболан, Мастерон, Туринабол, както и Параболан (тренболон), който е силен андроген но с променена структура. Тези анаболни стероиди са със силно анаболно действие, но са слабо андрогенни. Поради което използването им самостоятелно не води до драматични промени в теглото. Те са сред тези, които наричаме анаболни стероиди за релеф и чиста мускулна маса.

Трябва да се знае, че когато сте във фаза за релеф и чистите мазнини с анаболни стероиди, фитнес добавки е задължително да използвате. За да горите мазнини, трябва да намалите калориите, които идват от въглехидрати и мазнини. С ограничаване на тези хранителни вещества намалява приемът на важни нутриенти. Затова трябва да увеличите консумацията на аминокиселини, BCAA (верижно разклонени аминокиселини), Глутамин, л-карнитин, да приемате комплексни витамини и повече витамини от групата B (Б комплекс и Неуробекс, например). Това са важни хранителни добавки, които не бива да пренебрегвате, мислейки си че приема на анаболи ще е достатъчен.

Заключение

Като използвате анаболни стероиди, не бива да подценявате храненето. Добрият хранителен режим е най-важният фактор, както за добре оформено и мускулесто тяло, така и за силовите показатели. Анаболните стероиди само ще Ви помогнат да преминете нормалната човешка граница на мускулно развитие. Опитайте се да ги използвате правилно!

< НАЧАЛОДруги статии >

Материалите в сайта са с информационна и образователна цел, не представляват медицински съвети, подбуди или препоръки. Предоставената информацията "странични ефекти", достатъчно добре описва негативите от употребата на допингови средства, така че на нейна база потребителите да вземат свое собствено решение в интерес на здравето и сигурността си. Потребителите следва да се консултират с доктор преди да прибягват до каквито и да е препарати.