ОМНАДРЕН или СУСТАНОН - разлика няма

Омнадрен и Сустанон са инжекционни анаболни стероиди на маслена основа. И двата препарата съдържа смес от четири различни тестостеронови естери: тестостерон пропионат, фенилпропионат, изокапроат и деканоат. Поради силните анаболни и андрогенни свойства на Омнадрена. Както и бързото, същевременно продължително действие на тестостерона в него, той е масово използван в спортове изискващи груба сила, както и за покачване на мускулна маса.

Заради четирите компонента тестостерон, Омнадрен често бе сравняван със Сустанон. Старият Омнадрен се различаваше по това, че имаше естер капроат, докато Сустанона бе с по-дълго действащия естер, деканоат. Това различие в естерите правеше Omnadren малко по-бърз в действието си от Sustanon. От известно време насам, Омнадрен се произвежда с абсолютно еднакъв състав като Сустанон, така че разлика между двата препарата няма.

Омнадрен 250 (Omnadren) действие и ефект когато се приема в цикъл за качване на мускулна маса.Както Омнадрен, така и Сустанон са анаболни препарати със силна смес от тестостерон. Съединението е проектирано така, че да не се налага честото му инжектиране. Естерите са подбрани така, че освобождаването на тестостерон да се застъпва, и нивата му в кръвта да са постоянни. Този ефект се нарича мултиплициране. На практика, всички естери започват да отпускат тестостерон, но по-бързите го освобождават в по-големи количества. Омандрен или Сустанон, започва да действа бързо, няколко часа след инжектиране, заради поставеният естер пропионат, който отпуска тестостерон в рамките на 2-3 дни. Продължава естера фенилпропионат, които е активен 5-6 дни. Следва активно освобождаване от естера изокапроат в рамките на 9 дни, и последния естер деканоат, който е и с най-голямо количество, държи нивата на тестостерон до 15 дни. Тази подредба на естери прави Омнадрена и Сустанона, анаболни препарати, добри за бърз старт и достатъчно бавни за поддържане на стабилни нива на тестостерон в кръвта.

Ефект и действие на Сустанон / Омнадрен

Както при всички продукти с тестостерон, Sustanon и Omnadren също имат силно изразена анаболна и андрогенна активност. Тези препарати са в основата на фигура със силно развита мускулатура. Тестостерона е на първо място сред анаболите за натрупване на маса и сила. Омнадрен и сустанон, най-често се използват в комбинация с други анаболни стероиди, и предоставят изключителни добро покачване на сила и мускулна маса. Въпреки че тестостерона има висока склонност към ароматизация, евентуалната проява на странични ефекти с тези препарати ще се забави . С Омнадрен и Сустанон, кръвните нива на тестостерон са повишават по-бавно, така че страничните ефекти няма да се проявят бързо. От преобразуването на тестостерона в естроген ще се наблюдава задържане на вода. Водната задръжка може да доведе до по-бързо натрупване на мускулна маса и сила, но това ще предизвика гладка мускулатура и воднист изглед (ще намали мускулната дефиниция). Това не е желано, когато спортистът се стреми да поддържа добре сепарирана физика, така че Тестостерона със сигурност не е добра идея за предсъстезателна подготовката. В допълнение, високото ниво и излишният естроген има вероятност да доведе до развитие на гинекомастия. Тези, които са чувствителни към ефектите на естрогена, но все пак искат силата на тестостерон, ще трябва да приемат антиестрогени като Нолвадекс и/или Proviron. Друга опция е Аримидекс, най-мощният анти ароматазен инхибитор. Въпреки високата му цена, този препарат работи много по-ефективно, отколкото всеки друг антиестроген използван от спортисти. От него може да има огромна полза, както стандартните средства за защита не са достатъчно ефективни. Също така с прилагането на антиестрогени ще се сведе до минимум водната задръжка и ще няма да се загуби дефиницията на мускулите.

Прием и комбиниране на Сустанон/Омнадрен

Много спортисти предпочитат да комбинират Омнадрен или Сустанон със силно анаболни стероиди, като Deca-Durabolin или Equipoise (Болденон). По-този начин се намаля общата доза тестостерон и се поддържа по-качествено изграждане на мускулна маса. От друга страна, пауър лифтерите и тези които търсят драматично покачване на маса и сила (независимо от качеството) може да комбинират с тежки орални стероиди като Анаполон или Метандиенон. По този начин, покачването на сила и наддаването на тегло ще са максимални, но андрогенно-естрогенните странични ефекти се очаква да бъдат по-силно изразени.

Прием: Въпреки че Омнадрен или Сустанон, остава активен в тялото за около две седмици, обикновено се инжектира на седмична база. Доза от 250-750мг (1-3 ампули) на седмица е повече от достатъчно за да се постигнат добри резултати. Някои се възползват от ниската цена на Омнадрен и вземат прекалено големи количества. Над 750мг седмично, страничните ефекти може да надминат растежа, така че обикновено няма нужда от предозиране.

Жени с приключенски характер не бива да експериментират с подобни препарати. Дългото действие на това съединение, смесено с силно андрогенните свойства на тестостерон е лоша комбинация. Симптоми на вирилизация могат да се развият доста лесно със силен андроген като Omnadren. Ако се налага използването на толкова силен андроген, Тестостерон пропионат е по-добър избор. Той може да бъде контролиран много лесно.

Странични ефекти с Омнадрен / Сустанон

В качеството си на тестостерон, с Omnadren и Sustanon може да се очаква типичният набор от андрогенни странични ефекти. Най- често срещани са: мазна кожа, акне, повишено окосмяване и увеличаване на агресията. При тези които са генетично предразположени към оплешивяване, Testosteron може да ускори процеса. Това се получава от преобразуването на тестостерона в DHT (дихидротестостерон) и може да се избегне с PROSCAR (финастерид). Това е лекарство, което може ефективно да предотврати превръщането на тестостерона в DHT (дихидротестостерон) в определени андрогенно целевите тъкани. Omnadren ще потисне ендогенното производство на тестостерон. Затова е почти необходимост да се добавят тестостерон стимулиращи препарати като HCG (Прегнил) и Кломид или Нолвадекс след приключване на цикъла. По този начин можем да се предотврати периода през който нивата на хормоните ще са небалансирани, след като стероидите са били спрени (виж - спиране на анаболните стероиди).

< НАЧАЛОДруги анаболни стероиди >

Материалите в сайта са с информационна и образователна цел, не представляват медицински съвети, подбуди или препоръки. Предоставената информацията достатъчно добре описва негативите от употребата на допингови средства, така че на нейна база потребителите да вземат свое собствено решение в интерес на здравето и сигурността си. Потребителите следва да се консултират с доктор преди да прибягват до каквито и да е препарати.