ПАРАБОЛАН (ТРЕНБОЛОН) - информация

Параболан (Parabolan) е име на анаболният стероид Тренболон (Trenbolone), известен още и като Трен. Препаратът притежава силно анаболно и андрогенно действие и е един от най-мощните анаболни стероиди приемани за увеличаване на мускулната маса и сила. Същевременно, при употребата му, вероятността от поява на странични ефекти е голяма. Параболан (Тренболон) е много гъвкаво съединение и добре се комбинира с други анаболи, затова той е силно ефективен както в цикъл за маса и обем, така и в период за релеф.

Parabolan е производно на Дека дураболин, и затова е със сходна структура, но въпреки това се различава по действие. Анаболният му рейтинг е 5 пъти по-висок от този на тестостерона, докато на деката е само 1/4. Параболан /тренболон/ действа много по-силно и агресивно от предшественика си. Повишава доста мускулната маса, а заради силните му андрогенни свойства, мускулите придобиват сух но напомпан вид. Макар че е високо андрогенен, структурата му не позволява преобразуването в естроген (ароматизиране), но trenbolon може да засили този ефект на другите анаболни стероиди с които е комбиниран.

Параболанът бързо повишава силовите постижения, но използван самостоятелно не покачва драстично теглото. С него може да се постигне невероятна твърдост и плътност на мускулите, която не може да стане с нито един друг анаболен стероид. Тренболон е много пластичен стероид, комбиниран с други препарати, може да бъде добавена солидно количество качествена мускулна маса и сила или пък да се извае една атлетична и релефна мускулатура. Резултатите може да бъдат различни в зависимост от стероидите с които е комбиниран, начина на хранене и тренировъчният режим на атлета.

Приеман с цел покачване на обема и силата Параболан се комбинира със силни анаболи като Тестостерон и метандиенон /метан/. При подобна комбинация тестостерона трябва да се дозира поне 2-а пъти повече от Трена, като цикълът не бива да е повече от 8 седмици. Не правете комбинация с Дека дураболин, понеже и двата стероида проявяват прогестогенна активност.

Професионалните културисти масово използват Параболан в стероидните цикли за релеф преди състезания. В тези периоди съединението се комбинира с анаболни стероиди които не ароматизират като: Винстрол, Анавар, Мастерон, Туринабол или Примоболан. Подобни комбинации, съчетани с добър фет бърнър и намален прием на калории е предпоставка за максимално дефинирана, плътна и набраздена на фибри мускулатура.

Параболан се намира на пазара в няколко инжекционни форми: тренболон хексахидробензилкарбонат, тренболон енантат и тренболон ацетат, като последната може да се намери и на таблетки. Разликата по между им е в продължителността на действие (полуживот).

Тренболон енантат (Trenabol) е известен като Параболан. Силен анаболен стероид за качване на мускулна маса и сила.Тренболон енантат

Полуживот: 10.5 дни

Време на засичане в тялото: 5 месеца

Параболан е анабол със силно действие. Parabolin /alpha pharma/ съдържа Тренболон който се инжектира през по-голям интервал време.Тренболон
хексахидробензилкарбонат

Полуживот: 7 дни

Време на засичане в тялото: 5 месеца

Добър параболан на ампули с активно вещество тренболон ацетат.

Тренболон ацетат

Полуживот: 3 дни

Време на засичане в тялото: 5 месеца

Качествен Параболан на таблетки.

Тренболон ацетат (таблетки)

Полуживот: 6-8 часа

Време на засичане в тялото: 5 седмици

Характеристики на Параболан (Тренболон)
Сила: ★★★★★Маса: ★★★★★Релеф: ★★★★★Мощ на препарата: ★★★★★Странични ефекти: ★★★★★Цена: ★★★★★

Една оптимална доза Параболан, която би била сравнително безопасна, може да бъде: 50 до 100мг тренболон ацетат през ден - два. В случай че се приема тренболон енантат или хексахидробензилкарбонат, може да се инжектират по 300 мг седмично. Тези инжекционни форми са на маслена основа и се приемат чрез мускулна инжекция. Що се отнася до оралната форма, дозата може да варира от 50 до 100мг дневно. Жените трябва да внимават с този препарат защото вероятността от маскулинизация е твърде висока.

Примерен цикъл за маса с параболан: продължителност 12 седмици, като тренболон се приема само през първите 8 седмици по 300мг на седмица. Комбинира се с болденон, който се инжектира по 500мг седмично през целият период и Тестостерон енантат по 500мг, пак само за първите 8 седмици заедно с parabolan. Последните 4 седмици към болденона се добавя по 50мг винстрол /през ден ако се инжектира/. Цикъла предполага солидно покачване на чиста мускулна маса, без оводняване и високи силови постижения.

В края на цикъла с тренболон трябва да се направи след стероидна терапия (PCT), за възстановяване нивата на тестостерона, които се потискат от употребата на анаболни стероиди. Обикновено се приема Прегнил с Кломид /кломифен цитрат/, седмица след спиране на препаратите.

Като странични ефекти от приема на Параболан, може да се наблюдава:

- така наречената 'Трен' кашлица, причинена от освобождаването на липоксигеназа. Това води до спазъм в бронхите, който причинява кашлицата.

- Тренболон причинява силно агресивно поведение, заради високата си андрогенна активност.

- Смята се че съединението е токсично за бъбреците. Спортисти използвали медикамента за по-дълъг период споменават за болки в кръста и потъмняване на урината. Препоръчва се да се пие повече вода когато сте на Параболан.

- Подобно на всички високо андрогенни анаболни стероиди и с Тренболон е възможна поява на акне и мазна кожа. Повишаване на кръвното налягане, както и ускоряване на косопада при генетично предразположените индивиди.

< НАЧАЛОВсички анаболни стероиди >

Материалите в сайта са с информационна и образователна цел, не представляват медицински съвети, подбуди или препоръки. Предоставената информацията достатъчно добре описва негативите от употребата на допингови средства, така че на нейна база потребителите да вземат свое собствено решение в интерес на здравето и сигурността си. Потребителите следва да се консултират с доктор преди да прибягват до каквито и да е препарати.