Как се приемат и дозират Пептидите

За да се извлече максимума от приема на пептиди, всеки решил да ги използва, трябва да е на ясно, как, кога и в каква доза са ефективни. Пептидите са крехки съединения от аминокиселинни остатъци, и като такива е важно всичко около тях. От значение е как се съхраняват, трябва внимателно да се разтварят и да се приемат в правилното време и дозировка.

Има различни видове пептиди, всички те могат да се използват самостоятелно или да се смесват с други, не е проблем и няма странични ефекти, те ще действат и в двата случая.

Дозиране на GHRP пептиди

GHRP пептидите може да се използват самостоятелно за да се увеличи естествения хормон на растежа. Те действат, като изпращат импулси в хипофизната жлеза и така се повишава естествената секреция на соматотропин.

GHRP означава (Пептиди, освобождаващи хормон на растежа) или (Growth hormone releasing peptide). Към тази група спадат GHRP-6, GHRP-2, Ipamorelin и Hexarelin. GHRP-6 е мощен пептид, който може да засили апетита. GHRP-2 е силен и може леко да повлияе на съня. Ipamorelin е мощен и е с най-малко странични ефекти от всички GHRP-та. Хексарелин е подобен на GHRP-6, но не повишава апетита.

В повечето проучвания, дозата на насищане за GHRP-6, GHRP-2, Ipamorelin и Хексарелин се определя като се пресмята около 1мкг/кг, или около 100 микрограма. Това означава, че 100мкг ще наситят рецепторите напълно, но ако се добавят още 100 микрограма към тази доза, само 50% от нея ще бъде ефективна. Ако добавите допълнително, още 100мкг към дозата, само около 25% ще бъде ефективна. Оказва се, че може би едни 100 микрограма може да са достатъчни за освобождаване на растежен хормон.

100 микрограма от пептида е дозата за насищане, и бихте могли да добавите още 300 до 400мкг за да се получи малко по-голям ефект. Само че доза от 500мкг няма да бъдат по-ефективна от 400мкг, дори няма да е по-ефективна и от 300мкг.

GHRP пептиди, може да се използват в доза на насищане (100 микрограма), три или четири пъти на ден с интервал минимум 3 часа между инжекциите. Това е оптимална дозировка, която ще е максимално ефективна, без да пропилявате пептидите.

Дозиране на GRRH пептиди

GHRH, познат още като GRF и GHRF (Growth hormone releasing factor) са пептидни хормони освобождаващи растежен хормон. Това са 44 амино киселинни пептидни хормони, произвеждани в дъгообразното ядро на хипоталамуса. Към тях спадат Серморелин, GHRH (1-44) и GRF (1-29). Te имат кратък полуживот в плазмата, поради бързото разцепване между втората и третата аминокиселина. Това е напълно естествено, защото този хормон се секретира от хипоталамуса и пътува на къси разстояния до основата на предния дял на хипофизата и не е обект на ензимно разграждане. Освобождаването от хипоталамуса и задължителни за соматотрофните клетки (клетките на хипофизата) се случва бързо.

След като се инжектира, GHRH трябва да циркулира в тялото преди да намери своя път към хипофизата и така до 3 минути той вече се разгражда.

Ето защо GHRH в горните форми трябва да се приема в по-висока доза, за да се получи добър ефект.

- Аналози GHRH

Това са пептидни хормони, които са структурно изменени GHRH-та. При тях аланина във 2-а позиция е разменен с Д-аланин, за да са по-устойчиви на бързото разцепване в тази позиция на пептида. Това означава, че GHRH-аналозите ще бъдат по-ефективни, когато се инжектира в по-малка доза.

GHRH аналози като CJC / DAC или модифициран GRF (1-29) са много ефективни пептиди, с полуживот 30 + минути, достатъчно дълъг период, за да бъде напълно ефективен.

Дозата на насищане и тук също е 100 микрограма.

Разбира се, по-добри резултати с цел покачване на чиста мускулна маса, ще се постигнат с комбинацията на GHRP + GHRH. Прием от по 100мкг GHRP + 100мкг GHRH, 3-пъти на ден, сутрин, след тренировка и вечер преди лягане ще бъде много ефективен вариант.

За анти-стареене и дълбок, спокоен възстановителен сън, дозиране веднъж преди лягане е всичко което ви трябва. За тези прехвърлили 40-те, това е достатъчно, за да се възстановят нивата на растежен хормон както, когато са били млади.

Важно! По-ниски дози от 100мкг ще освобождава по-малко хормон на растежа, а по-високите няма да доведат до по силен ефект. По-добър резултат може да се постигне с повече инжекции на ден, което ще увеличи импулсите за отделяне на растежен хормон, но не и с по-висока еднократна доза.

Кога и как се приемат пептиди

Посочените бързи връзки, ще ви покажат как да стигнете до приемането на доза пептиди.

пептиден калкулатор

разтваряне на пептиди

подкожно инжектиране (видео)

С прием на 1 доза (100мкг) дневно, резултатите ще са бързо лекуване на лека травма, налице ще е подмладяващ ефект и по-добър сън. Най-ефективно е приемът на единична доза да е непосредствено преди лягане за сън. От тук, колкото повече дози (през 3 часа), толкова повече хормон на растежа ще се отделя. В зависимост от хранителният режим и тренировките, повечето дози ще доведат до мускулен растеж и загуба на мазнини. Тогава дозите се разпределят както следва: сутрин след ставане, задължително след тренировка и не по-малко важно, доза преди лягане.

Приемът на пептиди може да е през целия ден, но е важно да е съобразен с храненето и честота на инжектиране да е минимум през 3 часа.

Дозите трябва да се приемат на празен стомах за да са най- ефективни. Да не се консумира храна поне 2 часа преди и 20-30 минути след инжектиране. Наличието на мазнините и въглехидрати засяга импулсите драстично. Протеинът не влияе на импулсите, така че можете да приемате източници белтъчини по всяко време. Импулсите за освобождаване на растежен хормон достигат пик в рамките на около 10 минути след инжектиране. 25-30 минути след приема, може да хапнете каквото си искате.

< НАЧАЛООЩЕ ЗА ПЕПТИДИТЕ >