Как се разтварят пептиди

Разтваряне на пептиди с бактериостатична вода. Как се смесват и разтварят пептидите.Синтетичните пептиди представляват лиофилизиран прах, поставен във херметически запечатани флакони /шишенца/ с гумена тапа. Пептидите може да бъдат разтворени с бактериостатична или обикновена вода за инжектиране. Разликата между това с каква вода ще разтворите пептида е съществена от гледна точка на съхранение и продължителност на употреба на един флакон. Използвайки обикновена вода, пептидните връзки се разпадат до 48 часа, докато с бактериостатичната, пептида може да се запази до 2 месеца, вижте тук. Независимо с какво сте разтворили пептидите, съхранението на разтвореният пептид трябва да е в хладилник, между 2 и 8 градуса.

Действието по разтваряне на пептида също е от значение! В зависимост от дозата която ще се инжектира ежедневно или дори няколко пъти на ден, трябва сами да прецените с какво количество вода ще разтворите пептида. Тоест, да прецените дали разтвора да е по-концентриран или по-разреден. Ако приемате по голяма доза нормално е да сложите по-малко вода за да не инжектирате големи количества разтвор. В повечето случаи заради съвместимостта на флакона, пептидите се разтварят с 2 мл вода.

Самият процес става по следния начин. Изтегляте и пълните спринцовка с желаното количество вода. Преди да пробиете флакона с пептида, забърсвате гумената тапа с тампон напоен със спирт. След което пробивайки тапата на флакона НЕ инжектирате водата директно в лиофилизираната прах, а опирате върха на иглата в стената на шишето и бавно натискате буталото на спринцовката, така че водата бавно да се стече по стената. Не бързайте когато разтваряте пептиди, връзките им са чувствителни и лесно може да се разпаднат. След като сте инжектирали водата във флакона, не трябва да тръскате или разтърсвате, а с бавни и плавни въртеливи движения в рамките на минута, да до-разтворите веществото.

Видеото показва как се резтварят пептиди:

Много източници твърдят, че пептида е разтворен и готов за инжектиране 24 часа след описаните действия. Това може да е различно при различните пептиди, но след избистрянето на полученият разтвор, пептида е готов за употреба. Вижте как се инжектират пептиди.

пресмятане на нужната доза след като имате готов разтвор