ТУРИНАБОЛ - описание, действие и ефект

Туринабол (Turinabol) е име на оралният анаболен стероид 4-Хлородехидрометилтестостерон. Съединението има добър анаболен ефект и слабо андрогенно действие. Информация и описание за Туринабола се появява през 1962, когато започва производството му. След масовата му употреба от източно-германските спортисти в подготовки за олимпиади и световни първенства, се разбира, че Туринабол е качествен и доста ефикасен препатарат. Поради неговата ефективност и липсата на странични ефекти, започва да се приема от културисти и фитнес трениращи като безопасно средство за подобряване на релефа и покачване на чиста мускулна маса.

Туринабол се сравнява по ефект с Метан, а по действие с Анавар. Макар и не съвсем вярно сравнение, защото с този анабол не се наблюдава рязко повишаване на масата и силата. Също така, при всеки индивид Turinabol действа различно, според мнението на повечето атлети. Всъщност препарата наистина покачва силата /по-слабо от метандиенон/ и слабо увеличава мускулната маса, но чисто, без мазнини. Ако си представим че приемаме метан и не задържаме вода, може би нещата ще се уравновесят малко. Все пак трябва да се вземат под внимание слабите андрогенни свойства на Туринабол.. не ароматизира и не причинява водна задръжка, няма изразени нежелани реакции, има и по-ниска цена от анавара.

Туринабол има меко действие. Той е силно анаболен и слабо андрогенен, което е предпоставка за изграждане на по-качествена мускулна тъкан. Препарата няма свойството да се преобразува в естроген /процес наречен ароматизация/, и затова не задържа вода както Methandienone. Туринаболът не потиска собственото /ендогенно/ производство на тестостерон подобно на силно андрогенните анаболни стероиди. Той дори намалява глобулина свързващ половите хормони, което повишава свободният тестостерон в кръвта.

Ефекта на Туринабол е различен в зависимост от целите, начина на тренировки и хранителният режим. В зависимост от това, Turinabol може да е ефективен за орелефяване на мускулатурата или за покачване на мускулна маса, чисто и без мазнини. Покачването на тегло не е голямо, но мускулите качени с приемане на Trurinabol се запазват за дълго време. Препарата се използва самостоятелно предимно от лекоатлети, жени и хора чувствителни към страничните ефекти проявявани от другите анаболни стероиди.

Препарати Туринабол
Истински и оригинален Туринабол, как се приема. Turanabol cena, deistvie i efekt. Цена на туринабол /Turanabol/ Балкан фармацевтикал. Туринаболът няма странични ефекти, добър анаболен стероид за релеф. Действие на Туринабол от биотеч. Туранакс /Turanax/ ефективно подобрява релефа и увеличава мускулната маса. Качествен туринабол за чиста мускулна маса и релеф. Turinover /Туриновер/ Вермодже с добър ефект и ниска цена. Туринабол (Turinabol) за цикъл с анаболни стероиди. Туринаболът на Naspharma е ефикасен за орелефяване, използван от фитнес трениращи.
Характеристики
Сила: ★★★★★Маса: ★★★★★Релеф: ★★★★Мощ на препарата: ★★★★★Странични ефекти: ★★★★Цена: ★★★★★

Комбиниране на Туринабол с други анаболни стероиди е честа практика, освен при лекоатлети и състезатели. Обикновено се приема в началото на стероидните цикли за да даде старт на действие на другите анаболни стероиди с които се комбинира. В цикъл за релеф добре работи с Мастерон, Примоболан, Параболан и естествено инжекционен Винстрол. Когато целта е покачване на мускулна маса и сила, Turinabol може да бъде добър заместител на метана в прочутата комбинация с Дека-дураболин и Тестостерон.

Туринабол се приема в доза от 40 до 100мг на ден. Тези които са начинаещи със стероидите ще забележат добри резултати с минимален прием от 40мг дневно. При употреба на високи дози Туринабол приема трябва да се раздели на два пъти за деня. Понеже не ароматизира и не се преобразува в естроген, не се налага използването на антиестрогени или ароматазни инхибитори за да потискат това явление. Също така, ако се използва самостоятелно не се налага прилагане на след стероидна терапия за по-бързо възстановяване на тестостерна, понеже Turinabol не го потиска силно.

Туринабол може да се приема от жени в по-ниски дози, от порядъка на 10-20мг дневно. С това съединение жените рядко имат оплаквания от поява на вирилизация, но все пак трябва да внимават.

Туринабол няма странични ефекти ако се използва в нормални дозировки и не се удължава периода на употреба. При него липсват нежеланите реакции, които биха се проявили с тежки андрогени като тестостерон или метандеинон. Не бива да се забравя че препарата е 17-алфа алкиден, и при високи дози и/или продължителна употреба ще натовари черният дроб и чернодробните ензими ще се повишат.

< НАЧАЛОВсички анаболни стероиди >

Материалите в сайта са с информационна и образователна цел, не представляват медицински съвети, подбуди или препоръки. Предоставената информацията достатъчно добре описва негативите от употребата на допингови средства, така че на нейна база потребителите да вземат свое собствено решение в интерес на здравето и сигурността си. Потребителите следва да се консултират с доктор преди да прибягват до каквито и да е препарати.